حسن روحانی رئیسجمهوری در نخستین همایش اقتصاد ایران با بیان اینکه آرمان ما به سانتریفیوژ وصل نیست، گفت: درباره اصول و آرمان در سیاست خارجی بحث نمیشود. مگر ما در مرحله اول در توافق ژنو آرمان و اصول را معامله کردیم؟ ما باهم حرف زدیم و توافق کردیم این اظهار نظر او با واکنش های بسیاری مواجه شد . سردار نقدی با بیان اینکه آرمان ما نه سانتریفیوژ بلکه نابودی کاخ سفید و محو صهیونیسم است، تصریح کرد: هر کسی به این آرمان ها اعتقاد ندارد و به نام خردگرایی روی این آرمان ها خط کشیده و از تعطیلی مبارزه حرف می زند باید صادقانه بگوید که انقلابی نیست؛ چراکه ما برای این آرمان ها تا سفید شدن موهای خود و حتی بعد از واگذاری مسئولیت به جوانان تلاش می کنیم. سر مقاله بسیاری از روزنامه های اصولگرا هم به تعریف دوباره آرمان پرداختند و کاظم انبار لویی در سرمقاله رسالت نوشت : اینکه گفته شود؛ آرمان ما به سانتریفیوژ وصل نیست، مثل این است که به رهبران نهضت ملی شدن صنعت نفت گفته شود این همه داد و فریاد و درگیری با امپریالیسم انگلیس و آمریکا درست نیست، آرمان ما وصل به چند بشکه نفت ناقابل نیست!اینها بخشی از انتقادات به سحن روحانی است اما این اظهار نظر او موافقان زیادی هم دارد .
مصطفی درایتی فعالی سیاسی با بیان اینکه، افراد نظامی سیاسی نیستند و صرفا وارد سیاست شده اند، عنوان کرد: به عقیده ی بنده تمامی سیاسیون کشور تعریف مشخص و یکسانی از آرمان دارند و اگر فردی نظامی نظری متفاوت ارائه می دهد قطعا طبیعی است چرا که آن فرد سیاسی نیست بلکه صرفا وارد سیاست شده است که تاریخ نشان داده ورود افراد نظامی به سیاست ایجاد خطر می کند.
او در ادامه افزود: در کشور ما دو فعال سیاسی را می توانیم نام ببریم که یکی از دسته ی آن ها دنبال کردن سیاست به شکلی حرفه ای است و دسته ی دیگر به طور حتم حرفه ی دیگری مانند نظامی بودن دارند و صرفا وارد سیاست شده اند و نظر خود را به هر طریقی بیان می کنند. بنابراین بنده هیچ تفاوت نظری بین سیاسیون حرفه ای نمی بینم.
درایتی، حرکت رئیس جمهور را مداری حرفه ای و سیاسی دید و در این باره گفت: در حقیقت افراد نظامی قدرت و آرمان را در موشک می بینند در صورتی که رئیس جمهور قدرت را در مدار حرفه ای و به شکل دیگری می بینند چرا که ظاهر قضیه آن چیزی نیست که وجود دارد و ما قدرت را از ابزارهایی که در دست داریم نمی توانیم تماما تامین کنیم.
او با بیان اینکه اقتدار در عرصه ی سیاست به عوامل متعددی بستگی دارد، عنوان کرد: اقتدار سیاسی یک حکومت طبعا به عواما متعددی بستگی دارد. این عوامل می تواند شامل حال قدرت اقتصادی بالای کشور باشد و ابزاری های نظامی که هر کدام مولفه هایی از قدرت را بیان می کنند.
او در ادامه افزود: اعتماد عمومی قطعا توانمندی ویژه ای به حکومت می دهد و اگر اهل سیاست این اعتماد عمومی را سبک بشمارند مولفه های قدرت دچار مشکل می شود چرا که ما نباید فراموش کنیم بخش نظامی در کنار دیگر مولفه های گسترده ای قرار می گیرد.
چهارشنبه 17 دیماه سال 1393 ساعت 12:54